We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.
More details can be found in our
privacy policyOK
Tournedos « Rossini » van mulard-eend met gerookte eendenborst
Recept
Ingrediënten
700gr Mulard eendenborsten4 lange sneetjes gerookte eendenborsten100 gr terrine van eendenlever2 dl rode porto2 dl eendenfond (of kalfsfond)Zout & peper2-3 begeleidende groenten (witloof, wortelen,…)Aardappelbereiding (aardappels uit de oven, aardappelkoekjes, …)Optie: wat verse truffels…
Voorbereiding
Bak de eendenborst op de traditionele wijze, maar verminder de baktijd (op de vetkant) met de helft: de vetkant insnijden en 10 à 15 minuten bakken in een niet te hete pan, zonder gebruik van vetstof – vervolgens 10 minuten bakken op de vleeskant, op een hoger vuur.Snij de eendenborsten in twee (in de lengterichting) en omwikkel ze met het gerookte spek. Zet ze vervolgens 10 minuten in de oven, op 180°C (moeten rosé blijven).Verwarm de eendenfond en de porto in een steelpan. Op smaak brengen met peper, zout en suiker, en binden.Maak de begeleidende groenten klaar, schik ze met de tournedos op de borden, en leg een plakje foie gras op het vlees (25gr).Nappeer de borden met portosaus.Optie: een beetje verse truffel raspen.