Lauwe erwtensoep met foie gras

Recept

 Ingrediënten

4 sneetjes (escaloppes) foie UPIGNAC
1 potje ajuinconfit UPIGNAC
2 sneetjes toastbrood
Gerookte eendenborst UPIGNAC
3 g komijnpoeder
300gr erwten
1 fijngehakte sjalot
3 g verse dragonblaadjes
50 g boter
5 dl groentenbouillon
1 dl Tripel Chimay

 Voorbereiding



Schik de eendenborst op het toastbrood en bestrooi met de komijn. Droog gedurende 1 uur op 100° in een voorverwarmde oven en laat af koelen.
Maal grof in uw blender.
Maak de erwtensoep:
Stoof de sjalot en de erwten aan in uw kookpan waarin u vooraf een klontje boter verhit. Laat de groenten niet kleuren.
Bevochtig met de bouillon en de Tripel en voeg de dragon toe. 
Laat de groenten garen op een zacht vuurt je en mix in de blender. Zeef vervolgens de soep en houd ze lauw.
Bak de Foie in eigen vet.
Schik een plakje foie op wat ajuinconfit.Werk af met lauwe soep en wat dragonblaadjes.