Gebraden eendenborst met mosterdzaad en citroen- en sinaasappelschillen

Recept

Ingrediënten

2 mulard eendenborsten
2 eetlepels mosterd zaadjes
4 dl eendenfond (of kalfsfond)
Maîzena, zout & peper
2 à 3 groenten voor de garnituur (geglaceerde wortelen en rapen, peulen, …)
Aardappelen
1 sinaasappel, 1 citroen
2 dl vloeibare suikerstroop


Schil de sinaasappel en de citroen . Laat de schillen 2 tot 3 uur in de suikerstroop op een zacht vuur sudderen. Pers het fruit uit en bewaar het sap.
Braad de eendenborsten volgens de gebruikelijke methode: maak met een mesruitvormige insnijdingen in het vet. Bak de eendenborsten 20 minuten aan de vetkant op een matig vuur. Tijdens het bakken het braadvet afgieten. Draai de eendenborst om en bak de andere kant 5’ op een hoog vuur.
Breng de eendenfond aan de kook en laat het mosterdzaad 10’ trekken. Voeg het sinaasappel- en citroensap toe en bind de saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.
Bereid de groenten en aardappelen.
Snijd de eendenborst in plakken. Schik de groenten, aardappelen en plakken eendenborst over de borden en schik de gekonfijte citroen- en sinaasappelschillen op het vlees. Besprenkel de rand van het borst met de saus.